top of page

 

http://www.working.org.il/

חוק שעות נוספות 

כדי לדרוש שעות נוספות המעסיק חייב לקבל אישור לכך ממשרד התמ"ס. לא מדובר באישור חריג או כזה שקשה לקבלו שכן משרד התמ"ס מאשר העסקה של שעות נוספות למרבית העסקים.

לפי חוק שעות עבודה נוספות, מותר להעסיק עובד 4 שעות נוספות בכל יום, אך לא יותר מ – 12 שעות נוספות לשבוע.

תשלום שעות נוספות ייעשה כך שעל השעה הראשונה והשנייה יקבל העובד 125% מהשכר ומהשעה השלישית ואילך העובד יהיה זכאי ל-150% מהשכר.

 

 

העסקת עובד במנוחה שבועית

חל איסור להעסיק עובדים בזמן המנוחה השבועית שלהם או לדרוש שעות נוספות בשבת אלא אם כן יש למעסיק אישור ממשרד התמ"ס. אישור כזה ניתן במצבי חירום אם שר התמ"ס משוכנע כי הפסקת העבודה תפגע בביטחון המדינה, בכלכלה או בצרכי הציבור. ישנם ענפי פעילות שמקבלים את האישור גם בעבודה שוטפת ולא רק במקרי חירום כמו: עובדים שקשורים לאירוח בבתי מלון, עובדים שקשורים לייצור חשמל והזרמתו ועוד...
בעל עסק שיעסיק עובדים במהלך המנוחה השבועית צפוי לקבל קנס של עד 12,900 ₪ על כל עובד שהעסיק.

בנוסף לכך, אדם המבקש להתקבל לעבודה אך מצהיר כי אינו מוכן בשום מקרה לעבוד בשעות המנוחה השבועית מפאת דתו – אסור למעסיק להפלותו בשל כך.

הפסקות במהלך העבודה

ביום עבודה של יותר מ-6 שעות, תינתן לעובד הפסקה של 3/4 שעה.במסגרת זמן זה 30 דק' יהיו למנוחה סעודה. ביום שלפני החופשה השבועית (ברוב המקרים זהו יום חמישי), לפי החוק ניתן לתת לעובד 30 דק' לפחות.

בזמן הפסקה של חצי שעה ומעלה העובד לא חייב להימצא במקום העבודה אלא אם כן נוכחותו הכרחית להמשך העבודה. במקרה כזה בו דורש המעסיק את נוכחות העובד בזמן ההפסקה – זמן זה ייחשב לזמן עבודה לכל דבר. בין יום עבודה אחד לאחר תהיה הפסקה של 8 שעות לפחות. 

עובדים דתיים (בכל דת שהיא) זכאים לקבל הפסקות לתפילה לפי זמני התפילה המקובלים בלבד שזה אינו פוגם בעבודה השוטפת.

 

 

 

 

 

 

bottom of page